Det er væsentligt at vide, og følge med i hvad du har af udestående hos dine kunder - altså "Åbne poster", og ikke mindst om der er beløb der er forfaldne til betaling, eller snart bliver det.
Det hurtige overblik får du ved at tage alle dine kunder på én gang, og ud fra den liste tage fat på den enkelte kunde via dit debitorkartotek.

Årsagen til "Åbne poster" kan skyldes faktura der ikke er blevet udlignet med indbetalinger, eller kreditnota der ikke er blevet udlignet da du bogførte dem. Så inden du sender din kunde en venlig betalingspåmindelse, bør du tjekke op på om du har fået udlignet åbne poster i din bogføring.
Se hvordan du laver "Udligning af åbne poster" her.

Du kan nu vælge hvilken debitorgruppe du gerne vil have vist saldo på via ikonet. I det viste eksempel vælger vi "Debitorgrupper" - "Debitorer", i begge felter da vi så får alle med der har forfaldne saldo. Klik herefter på "OK".

Du får nu en liste frem på din skærm hvor du kan se hvilke kunder der har "glemt" at betale deres faktura, og hvor mange dage de har overskredet betalingsfristen.

Du kan nu ud fra din liste gå ind på den enkelte Debitor, og se om der er åbne poster der skal udlignes, eller der skal sendes en venlig betalingspåmindelse til kunden.

Du har foruden den viste saldoliste mulighed for at vælge andre og mere specifikke kriterier for visningen. For at få dem uddybet klik her.

Se mere om de øvrige bokse her:

Debitor - Boksen - Liste

Debitor - Boksen -  Perioder

Debitor - Boksen -  Posteringer

Debitor - Boksen -Salg

Debitor - Boksen - Statistik

Debitor - Boksen - Udskrifter

Debitor - Boksen - Ordrer

Debitor - Boksen - Diverse

Se mere om Debitor faner her:

Debitor - Fanen -Opsætning

Se mere om Debitorudskrifter her:

Debitorudskrifter - Debitorliste