Ved at klikke på knappen "Bogfør" når du er færdig med dit indkøb, stopper du muligheden for at ændre i indkøbet, da der i henhold til bogføringsloven ikke må slettes noget der er bogført.

Når du har oprettet dit indkøb:

1. Klik på boksen "Bogfør", og du får nu en boks op på din skærm hvor du kan se dine indkøbstotaler.

Oplysninger til de enkelte felter. Felter med rødt er obligatoriske.

Kreditor

SaldoHer kan du se den aktuelle saldo ved din leverandør inden dette indkøb bliver bogført
Totaler

Vægt i altHer ses totalen for vægt på alle ordrerlinjer
Rumfang i altHer ses totalen for rumfang på alle ordrerlinjer
Afgift i altHer ses totalen for afgift for alle ordrerlinjer
Omkostningsfordeling
Omkostningsbeløb (DKK)Hvis du har en hjemtagelsesomkostning på dine varer, kan du her indtaste beløbet,og vælge hvordan denne omkostning skal fordeles på de varer der indgår på fakturaen. Omkostningen der indtastes her, vil ikke påvirke selve totalen på indkøbet, dog vil den på den involverede vare få en betydning på den kostpris der lægges på varerne, og man vil på lagerkortet kunne se hvilken omkostning varen sidst blev købt hjem til.
Se mere om "omkostningsfordeling" her.
OmkostningsprocentHvis du har en hjemtagelsesomkostning på dine varer, kan du her indtaste procentsatsen,og vælge hvordan denne omkostning skal fordeles på de varer der indgår på fakturaen. Omkostningen der indtastes her, vil ikke påvirke selve totalen på indkøbet, dog vil den på den involverede vare få en betydning på den kostpris der lægges på varerne, og man vil på lagerkortet kunne se hvilken omkostning varen sidst blev købt hjem til.
Se mere om "omkostningsfordeling" her.
Fordel påVia ikonet kan du vælge hvordan omkostningen skal fordeles.
Fakturadato

Købsfakturanr.Købsfakturnummeret bliver bl.a. brugt til en evt. senere bankbetalinger, så det vil være en fordel at denne udfyldes inden bogføringen.
FakturadatoFakturadatoen bliver altid foreslået ud fra den dato der er indtastet på indkøbshovedet, rettes datoen i dette vindue, og man hopper tilbage til indkøbet, vil den igen foreslå det der står på indkøbshovedet.
BetalingBetalingsbetingelsen som typisk ligger på kreditor, bestemmer hvilken forfaldsdato der skal bruges på dette indkøb.
ForfaldForfaldsdatoen bliver normalt beregnet ud fra fakturadatoen og betalingsbetingelserne, men du kan altid overstyre forfaldsdatoen og indtaste en anden, hvis ikke den stemmer.
Indkøbstotaler

KursHer vises den kurs der bruges til indkøbet. Hvis indkøbet er oprettet med en udenlands valuta, vil du kunne ændre kursen i dette felt
LinjebeløbViser alle linjers totaler uden moms men med en evt. afgift.
Slutrabat (Pct)Her kan du indtaste en slutrabat, enten i procent eller som et beløb.
Momspligtigt gebyrHvis der er et gebyr på indkøbet, og dette indkøb er uden moms, skal gebyret skrives i dete felt.
Momsfrit gebyrHvis der er et gebyr på indkøbet, og dette indkøb er uden moms, skal gebyret skrives i dete felt.
Momspligtigt beløb
Her vises det momspligtige beløb, som beregnes ud fra Liniebeløbet - Slutrabat + Gebyr.
MomsHer vises momsbeløbet der er beregnet ud fra det momspligtige beløb.
Afrundet beløbHvis din fakturatotal ikke stemmer overens med det som din leverandør har sendt til dig, kan du her afrunde din faktura, således at de kommer til at stemme overens. Dette skyldes normalt at de forskellige systemer ikke altid beregner totalerne på helt samme måde, hvilket kan skabe små øredifferencer.
TotalHer er totalen for hele indkøbet, det vil være dette beløb, der skal tjekkes op på inden man bogfører indkøbet.
Bogføringstekst

BogføringstekstHer ses den bogføringstekst der bliver brugt til kreditorposteringen, denne består normalt af teksten Indkøb efterfulgt af kreditors navn. Teksten kan ændres inden bogføringen.
Kontonummer for kontantfaktura

KontonummerHvis du sidder og vil lave en kontantfaktura, hvor du betaler indkøbet med det samme, kan du her vælge det kontnr. hvor betalingsposten skal modposteres, dette vil typisk være en bankkonto.
Rapportgruppe

RapportgruppeDette felt bruges kun, hvis du ønsker at udskrive en kopi af indkøbet til den valgte printer. Rapportgruppen bruges til at vælge en anden skabelon til indkøbet, end den der normalt er sat op til som standardudskrift

Knapperne

Bogfør med udskriftVed at klikke på knappen får du printet et eksemplar af din ordre sammen med bogføringen

VisVed at klikke på knappen får du vist dit indkøb
BogførDit indkøb bliver bogført, og hvis du ikke har indtastet et købsfakturanummer vil du blive gjort opmærksom på dette.
LukBoksen for bogføring lukkes.