Når du opretter et nyt regnskabsår, vil systemet automatisk oprette momsperioden med den tidligere angivne momsperiode. Der er dog mulighed for at ændre momsperioden i fanen "Kørsler", som vi bla har set det i forbindelse med Covid-19.

1. Klik på fanen "Kørsler"

2. Klik på "Momsperioder" i feltet "Finanskørsler"

Oplysninger til de enkelte felter.

Regnskabsår
RegnskabsårHer vises det aktuelle regnsskabsår
Antal perioderAntallet af momsperioder. Dette kan ændres
Til datoSidste dato i regnskabsperioden
Momsperioder
ÆndreVed at klikke på knappen kan du ændre momsperioden. Se her hvordan: "Ændring af momsperiode"
StartdatoStartdatoen for momsperioden
SlutdatoSlutdatoen for momsperioden
ForfaldForfaldsdato for betaling af momsperioden
Udskrevet

Opdateres automatisk med den dato og tidspunkt for udskrivning af rapporten "Momsangivelse". Udskriften kan gentages.

LukketOpdateres automatisk med den dato og tidspunkt momsperioden er lukket. Der kan ikke bogføres bilag i en lukket momsperiode
BemærkningerHer vises eventuelle notater der er på momsperioden. Ved at markere perioden og dobbelt-klikke, vil der fremkomme et vindue, hvori der kan laves en bemærkning.

Finanskørsler - Budgetter

Finanskørsler - Konsolider regnskaber

Finanskørsler - Perioder - opret nyt regnskabsår