Når du opretter en ordrer på en debitor har du mulighed for at vælge at oprette ordren som en abonnementsordre - altså en ordre med interval fastsatte faktureringer. Ved efterfølgende at foretage massefakturering af abonnementer hver måned kan du sikre dig alle kommer med for den pågældende måned, og du får med det samme et overblik over hvad du kan fakturere, og forvente at få af indtægt.

1. Klik på fanen "Kartoteker" og efterfølgende på ikonet "Debitorer"

2. Søg debitoren frem med "F3", eller opret en ny debitor ved at taste på "F7"

3. Klik på knappen "Ordrer" - og derefter på "Opret ny ordre"

4. Vælg "Abonnement"

Du opretter nu din ordre som en almindelig salgsordre, med de vare linjer du vil indsætte.

Når du har gjort det skal du:

1. Under "Ordreoplysninger" vælger du den status du vil have på dit abonnement.

Det gør det nemmere når du efterfølgende skal fakturere, at du kan afgrænse hvilke typer af abonnementer du vil fakturere

af gangen. Se HER hvordan du opretter nye ordrestatus til brug i abonnementsfakturering

2. Klik på fanen "Abonnement"

Det er vigtigt at du har felterne "Medtag" og "Fast linje" med som dele af din ordre linje når du opretter abonnement. Feltet "Fast linje" skal være markeret, da abonnementet ellers ikke vil være fortløbende efter fakturering.

3. Vælg det interval abonnementet skal faktureres ved at markere i det ønskede felt "Interval" - i det vist eksempel er der

tale om halvårs opkrævning.

4. Indtast den dag du typisk fakturerer i hver måned - og i feltet "måneder" indtaster du hvor ofte der skal faktureres.

I det viste eksempel vil vi gerne have alle faktureringer medtaget fra den 1 i måneden, og der skal faktureres hver 6 mdr.

5. Ved at markere i feltet "den" kan du vælge om du hellere vil fakturere en bestemt dag i måneden, ved at klikke på pilen,

og evt. også hvilken ugedag. Indtast hvor ofte faktureringen skal køre, ved at indtaste antallet af måneder der skal være

imellem i feltet "hver x måned(er)".

6. I feltet "Fakturadato" indsættes automatisk dags dato som "Startdato/Sidste faktura d.", dette kan ændres ved at klikke

i feltet og redigere datoen.

Feltet "Næste fakturering sker" viser hvornår ordren vil vise sig i massefaktureringen næste gang.

Feltet "Slutdato (Ingen faktura efter.)" indtastes når abonnementet opsiges af kunden, og abonnementet vil herefter ikke blive vist i massefaktureringen efter denne dato.

6. Tast på "Ctrl+S" og abonnementet er gemt.

Se også:

Abonnement massefakturering

Opret ny status til brug i abonnementsfakturering