Når du skal oprette en ordre på en udlejningsvare skal den oprettes som en "Abonnementsfaktura". Dette skyldes en udlejning typisk løber over en given periode, og afhængig af varen er der ligeledes indbygget en funktion der gør det muligt at tilbagelevere varen før tid, og kun betale for den valgte multiplafaktor der er valgt, og ikke hele perioden.

1. Klik på fanen "Kartoteker" - "Abonnementsfaktura"

2. Åben en ny ordre ved at taste på "F7"-tasten, og indtast de relevante oplysninger.

Vær opmærksom på følgende felter:

1. "Leveringsdato": Systemet vil automatisk indsætte dagsdato, dette skal rettes manuelt

2. "Antal døgn": Den valgte multiplafaktor viser her det samlede antal døgn der er aftalt leje for. Dette benyttes også ved returnering af varer før tid.

3. "Er reserveret": Ved markering her, vil der ikke kunne udlejes flere varer end der er på lager, heller ikke fremadrettet.

3. Klik på fanen "Abonnement" - vælg "Månedlig"

I feltet "fakturadato" - "Startdato / Sidste faktura d." indtastes den dato varen leveres.

Systemet er sat op til månedlig fakturering hver den første i måneden, og derfor vil næste fakturering ske den 01-xx-xxx i efterfølgende måned.

Når kunden tilbageleverer varen indtastes datoen i feltet "Næste fakturering sker d."

Gem ved at taste "CTRL"+S"

Se også:

Refundering af udlejningsvare